Het ontstaan van de chocolade munten is niet geheel duidelijk. Eén van de verhalen die de ronde doen over het ontstaan van de chocolade munten is dat deze door Sint-Nikolaas door de schoorsteen is gegooid bij kinderen, omdat hij een enorme kindervriend was. Vandaag de dag zijn chocolade munten een wezenlijk onderdeel van alle festiviteiten en tr...
Het ontstaan van de chocolade munten is niet geheel duidelijk. Eén van de verhalen die de ronde doen over het ontstaan van de chocolade munten is dat deze door Sint-Nikolaas door de schoorsteen is gegooid bij kinderen, omdat hij een enorme kindervriend was. Vandaag de dag zijn chocolade munten een wezenlijk onderdeel van alle festiviteiten en tradities rondom Sinterklaas en Kerst, maar ook de Joodse traditie Chanoeka.

Maar wat zijn Chocolade munten precies? Chocolade munten zijn in folie gewikkelde munten die gemaakt zijn van chocolade. De chocolade munten worden gewikkeld in folie in de kleuren brons, zilver en goud en zijn voornamelijk beschikbaar in de smaken melk, puur en witte chocolade. Waarvan de melk smaak de meest gangbare smaak in chocolade munten is. Tegenwoordig zijn er ook chocolade munten in een fairtrade variant in omloop. Waar bij de productie van chocolade munten rekening is gehouden met de omstandigheden en een faire beloning voor producenten van de chocolade en chocolade munten.
Meer

Chocolademunten Er zijn geen producten in deze categorie.